Tone Grøttjord-Glenne

Regissør/produsent

Det finnes ingen historier som er mer utrolige, mer kraftfulle eller mer i stand til å endre verden, enn de fra virkeligheten.

Tone Grøttjord-Glenne
Regissør/Produsent
Sisters On Track
Eksekutive produsent
Co-produsent
Eksekutive produsent
Produsent
69 minutter av 86 dager
Regissør
Brødre
Regissør
Prirechnyy
Produsent/dramaturg
Brødrene i skogen
Eksekutive produsent
EXIT
Eksekutive produsent
Fra barn til borger
Produsent
Til ungdommen
Produsent
Jeg er Kuba
Produsent
Maiko´s dans
Produsent
Knut Sigve fra Folkestad
Produsent
Vår mann i Kirkenes
Produsent
Selger 329
Eksekutive produsent
Varicella
Produsent
Mellom murene
Eksekutive produsent
Syndebukken - prosessen mot Harry Lindstrøm
Co-produsent
Guerilla son
Tone Grøttjord-Glenne

I 2003 kom jeg fra London med en mastergrad i dokumentarfilm-regi fra National Film and Television School. Filmskolen ble en oppdagelsesreise for meg og jeg forsto at hver eneste dokumentarfilm har sin egne hemmelige oppskrift hvor det visuelle utrykket, etikk og dramaturgi må vektes i perfekt harmoni. Eksamensfilmen min BRØDRE ble vist på mange festivaler og vant også flere priser. Etter regi-debu med den prisbelønte filmen PRIRECHNYY (2006) vokste ønsket om å starte et eget produksjonsselskap seg stadig sterkere.

I 2006 ble Sant & Usant etablert og grunnsteinen i selskapet var å lage sterke visuelle filmer. De første filmene jeg produserte ble laget i Norge for et norskt publikum, men etter hvert ble målet å lage store internasjonale fortellinger som kunne berøre, forundre og endre mennesker over hele kloden.

I 2012 kom Anita Rehoff Larsen inn på eiersiden og med kraften av to, ble det mulig for oss å løfte selskapet inn på den internasjonale filmscenen for alvor.

Etter å ha produsert film for fantastiske regissører og bygd selskap i mange år sammen med Anita, ønsket jeg å returnere til regissøren i meg. Først kom kinodokumentaren Alt det jeg er (2020) og i 2021 kommer filmen Sisters on Track som jeg co-regisserer sammen med Corinne van der Borch.

Hver film jeg jobber med lærer meg noe viktig. Om verden, om livet og om meg selv. Alt det jeg er og Emilie sin historie åpnet opp et nytt kapitel i livet mitt og ordet impact fikk en helt ny mening. Med mange dyktige folk på laget vokste det frem et stort endringsprosjekt som forandret meg og mitt syn på dokumentarfilmskaping. I tillegg til å ønske sterke visuelle fortellinger ble det tilsvarende viktig å kunne bruke den kraften som ligger i dokumentarfilm, til å bidra med å skape endring.

I annerledes-året 2020 ble endringsprosjektet vi hadde utviklet for Alt det jeg er, til en metode og en plattform som kunne brukes for flere filmer, som har endring som mål i seg selv. Educational Storytelling vokste frem og ble en realitet.

Det er umulig å legge produsent-hatten helt på siden og det er en stor glede å være involvert i filmene til Sant & Usant sammen med Anita, Helen og Karoline. Sammen med internasjonale kollegaer er det fantastisk å få bidra som co-produsent/EP å bidra til å løfte frem filmatiske filmer som lager sterke fotavtrykk på verden vi lever i.
Kontakt Tone

tone@santogusant.no

+47 48268634