Gunda

Nasjonal kinolansering 26. mars - kommer til din kino når den åpner

Gunda skildrer små og store begivenheter i dyras hverdag og er en sanselig, lavmælt og følelsesladet dokumentarfilm som inviterer publikum til å se og føle fra våre medskapningers perspektiv.

Produsent
Anita Rehoff Larsen
Co-produsent
Joslyn Barnes
Eksekutive produsent
Joaquin Phoenix
Eksekutive produsent
Tone Grøttjord-Glenne
Regissør/forfatter/klipper
Victor Kossakovsky
Fotograf
Egil Håskjold Larsen
Fotograf
Victor Kossakovsky
Lyd
Alexandr Dudarev
Salgsagent

GUNDA gir et fascinerende perspektiv på dyrs evne til å føle og oppleve, som vanligvis – kanskje med hensikt – er skjult for oss.

JOAQUIN PHOENIX

På en idyllisk gård i Vestfold følger vi grisen Gunda og hennes nyfødte grisunger. I tillegg blir vi kjent med kuer og kyllinger, deriblant en kylling med ett bein som prøver å fly. Dokumentaren GUNDA gir et unikt innblikk i dyras liv på deres egne premisser, i en kinoopplevelse fri for hollywoodsk sentimentalitet, men full av følelser.

Her finnes ingen mennesker eller fortellerstemmer, bare empatiske og intenst tilstedeværende skildringer av små og store begivenheter i dyras hverdag.

Store deler av GUNDA er filmet på Grøstad gård i Tønsberg kommune i Vestfold, som driver økologisk frilandsgrisehold etter en filosofi
om at grisene skal ha det godt fra fødsel til slakt. De øvrige scenene i filmen er spilt inn
på et dyrereservat i Spania og en konvensjonell bondegård i England.

Joaquin Phoenix er eksekutiv produsent, og har blant annet uttalt at filmen er «fundamentalt viktig og et fabelaktig kunstverk». Med GUNDA gir de oss en usedvanlig vakker og betimelig påminnelse om hvor verdifullt livet er for alle levende vesener.

Se trailer her: