Dans for livet

En Sant & Usant produksjon fra 2015

Vilde (12 år) er ei naturjente som gjerne vil bli Norges beste solodanser i halling. Men det viktigste for henne nå er at bestefar overlever.

Regissør
Erlend Mo
Produsenter
Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen
Fotografer
Lars Reinholdt, Tore Vollan og Erlend Mo
Klipper
Stefan Sundlöf
Musikk
Anne Hytta

Det viktigste i denne film er Vildes dype kjærlighet til hennes bestefar, filmens innerste budskap er tidløst: Det handler om å ta vare på livet gjennom å ta vare på kjærligheten, den kraft som holder vår verden sammen, og som dypest sett opphever dødens endelighet.

Erlend Mo

Dans for livet er en musikalsk og visuell film om et sjarmerende naturbarn som satser ambisiøst innenfor et uvanlig felt, ikke minst uvanlig for jenter: Halling solodans. Vilde bor midt i en skog i Gransherad (Telemark) sammen med bror Even på 15 år, far Hans Andre og mor Kari Anne. Og en døla hest som heter Lunvinn, et esel ved navn Andreas Fernando og 6 geiter. Hun er uavhengig av kjønn allerede en av Norges beste i halling fridans, i sin aldersgruppe. Hennes største mål nå er Landskappleiken i Geilo 2014. Men prestasjoner er ikke det viktigste for Vilde; hennes største ønske og mål er at hennes kreftsyke bestefar skal overleve kreften lengst mulig. Hun tenker at hvis hun kan vise ham hvor glad hun er i ham, og i livet selv - hennes egen kraft i naturen og dansen - så vil bestefar overleve sykdommen lenger enn legene tror.

Se teaser her: