Alt det jeg er

En Sant & Usant produksjon

Hva om du ikke fikk snakke om det vondeste i livet ditt, men allikevel fortalte alt. Emilie er 18 år og bærer på en barndom preget av overgrep, frykt og taushet. Hun ønsker å ta et oppgjør med den vonde barndommen, men møter en vegg av stillhet. Er det mulig å gå videre i livet uten å bli sett eller hørt?

Produsent
Anita Rehoff Larsen
Co-produsent
Regissør
Tone Grøttjord-Glenne
Fotograf
Egil Håskjold Larsen
Lyd
Andreas Svensson
Klipper
Cathrine Ambus
Salgsagent

Alt det jeg er, er en film som på nyansert vis skildrer konsekvensene av overgrep og Emilies håp, triumfer, traumer og sosiale utfordringer. Og som med poetiske virkemidler smeller av Emilies vondeste minner så det stikker i sjelen.

Sigurd Vik, NRK

Emilie ble seksuelt misbrukt fra hun var 6 til 12 år av sin stefar, som ble dømt for overgrepene. Etter fem år i barnevernet kommer Emilie hjem til sin mor og tre yngre søsken. Filmen følger henne fra hun er 18 til 20 år og viser hvor viktig det er for Emilie å stå frem med sin historie, og hvor vanskelig det er for samfunnet å ta imot henne. Greier hun å konfrontere sin mor og bryte familiens mørke hemmelighet, slik at de sammen kan fortelle hennes stesøsken hvorfor deres far er i fengsel? ALT DET JEG ER viser for første gang konsekvenser av seksuelle overgrep fra barndommen sett utelukkende gjennom øynene til et ungt menneske. Dette er historien om en usedvanlig modig ung kvinne på vei til forsoning.

Se trailer her:

Stiftelsen DAM