Gunda et steg nærmere Oscar

I natt ble femten filmer av totalt 238 nominert til å gå videre i kampen om en Oscar for beste dokumentarfilm. Gunda er med!

Dette er helt fantastisk! Jeg er helt satt ut og utrolig glad, ydmyk og stolt!

Anita Rehoff Larsen, produsent

I natt ble det offentliggjort at Gunda er en av de 15 filmene som kan gå videre til en Oscar nominasjon. En utrolig anerkjennelse av filmen!

GUNDA hadde verdenspremiere i Berlin i slutten av februar 2020. Der fylte Gunda store saler med publikum, med blant annet en fullsatt visningen på ZooPalast i Berlin for 2000 publikummere. Den internasjonale pressen spredde lovord om filmen og snart 40 land har sikret seg rettigheter til å vise den på kino.

Filmen har blitt vist på mange filmfestivaler og vunnet pris både på Hamburg Filmfest og Stockholm internasjonale filmfestival, samt at den har vært nominert til IDA Documentary award, the Critics Choice award og 4 nominasjoner for Cinema Eye honors award.

Det har vært en lang reise for filmen siden premieren i Berlin, vi er utrolig stolte og ydmyke over at filmen nå er shortlistet. Dette er et stort samarbeidsprosjekt med mange kreative og finansielle partnerne med på laget. Vii ønsker å takke alle som har bidratt til at filmen har kommet så langt som nå.

Anita Rehoff Larsen, filmens produsent

26. mars kommer filmen på kino i Norge og vi gleder oss til å vise denne helt spesielle filmen til et norsk publikum.

Totalt var det 5 norske filmer som ble shortlistet dette året. Det er historisk for norsk film og sier noe om hvor langt vi har kommet som filmnasjon.


Se trailer her

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences today announced shortlists in nine categories for the 93rd Academy Awards®: Documentary Feature, Documentary Short Subject, International Feature Film, Makeup and Hairstyling, Music (Original Score), Music (Original Song), Animated Short Film, Live Action Short Film and Visual Effects. Download shortlists by category here.

DOCUMENTARY FEATURE
Fifteen films will advance in the Documentary Feature category for the 93rd Academy Awards. Two hundred thirty-eight films were eligible in the category. Members of the Documentary Branch vote to determine the shortlist and the nominees.

The films, listed in alphabetical order by title, are:

“All In: The Fight for Democracy”
“Boys State”
“Collective”
“Crip Camp”
“Dick Johnson Is Dead”
“Gunda”

“MLK/FBI”
“The Mole Agent”
“My Octopus Teacher”
“Notturno”
“The Painter and the Thief”
“76 Days”
“Time”
“The Truffle Hunters”
“Welcome to Chechnya”

Ta meg til Oscar sin offisielle side