BRØDRENE I SKOGEN får tildelt Kistefos-prisen

Årets Kistefos-pris går til Øyvind Elvsborg for filmen BRØDRENE I SKOGEN. Utdelingen foregikk under åpningsseremonien til statens 135. kunstutstilling Høstutstillingen den 9. september på Kunstnernes Hus.

Foto: Jannik Abel / Høstutstillingen

Prisen er en fantastisk anerkjennelse til BRØDRENE I SKOGEN, og vi ønsker å benytte anledningen til å takke og gratulere alle som har bidratt til filmen!!

Foto & Regi/ Øyvind Elvsborg, Klipp/ Robert Stengård, Åsa Mossberg, Komponist/ Sebastian Öberg, Lyddesign/ Therese Næss Diesen, Colorist Tom Chr. Lilletvedt.

Filmen er produsert av Sant & Usant og finansiert av Norsk Filminstitutt, Viken Filmsenter, Kulturrådet kulturvern, NRK, Bergesenstiftelsen og ASAF.

Årets vinner av Kistefos kunstpris evner å kombinere velkomponert fotografisk håndverk med en lavmælt politisk sprengkraft og det helt nære og personlige.

Maria Veie Sandvik
Foto: Jannik Abel/ Høstutstillingen; Produsent Helen Prestgard, Maria Veie Sandvik og Øyvind Elvsborg

Maria Veie Sandvik har sammen med Maya Økland og Geir Haraldseth gått gjennom de 143 verkene i årets utstilling, på jakt etter «utstillingens viktigste stemme». Valget falt til slutt på kunstner og filmskaper Øyvind Elvsborg, og hans vakre skildring av de to brødrene Sven og Olaf ved Tyrifjorden.

Juryens begrunnelse sier at «I en tid der ytterfløyene roper øredøvende høyt minner dette verket oss også om den urovekkende stillheten i orkanens øye. Arbeidet frem over lang tid, med gjensidig tillit og kunstnerisk integritet overfor filmmediet, oppnår kunstneren å skape et rom for klarsyn som bare en kunstner kan».

Høstutstillingen er åpen fra 10. september til 16. oktober.