6 SANT & USANT FILMER TIL CPH:DOX

Det er med stor glede at 6 av våre filmer skal vises på festivalen som er en av de største i verden. Festivalen har igjen et stort variert program og er godt kjent for å programmere filmer som gir publikum nye perspektiver. At filmene våres nå har funnet sin plass i 6 ulike program poster under festivalen er vi veldig glad for og gleder oss til å dele filmene med et stort publikum i Danmark.

SISTERS ON TRACK får verdenspremiere på festivalen i Special Premieres seksjonen en seksjon med eksklusive premierer utenfor det ordinære hovedkonkurransen. Filmen har vært produsert i Sant & Usant med Corinne van der Borch og Tone Grøttjord-Glenne som regissører og det er med stor glede vi nå deler filmen med det Europeiske publikum.

Filmen distribueres av Netflix og har utviklingsstøtte av NFI, Kreativt Europa og Fritt ord.


Online premiere 22. april kl. 16:30. Stream fra 22.April - 5.Mai

ALT DET JEG ER regi av Tone Grøttjord-Glenne vises i seksjonen Change Makers som endel av programmet som viser de filmene som har skapt stor impact gjennom sin sterke historiefortelling. Filmen premierte i konkurranseprogrammet på HotDocs i 2020 og hadde norsk kinolansering i mars 2020 sammen med et stort impact prosjekt. Tone Grøttjord-Glenne er regissør på filmen.

Online premiere 26. April kl. 19:00. Stream fra 22. April - 5.MaiGUNDA vises i programseksjonen Artists & Auteurs som fronter arbeid fra verdens fremste artister og filmskapere. Gunda hadde sin premiere under Berlinale 2020 og har siden da blitt vist på nominert og vunnet flere priser. Gunda ble kortlistet til Oscar og er på vei ut på kinoer i rundt 40 land.


Online premiere 22. April kl. 08.00. Stream fra 22.april - 5.mai

HE’S MY BROTHER er an av våre Co-produksjoner som får verdenspremiere på festivalen og konkurrerer om Nordic:Dox Award som bringer det beste fra de nyeste dokumentarfilmene i Norden. Filmen er produsert av Final Cut for Real og regissør er Cille Hannibal og Christine Hanberg.

Filmen er støttet i Norge av NFI, VGTV og Fritt ord.


Online premiere 25. April 25 kl. 18:45. Stream fra 25. April kl 18:45 - 5.Mai

WRITING WITH FIRE produsert av Rintu Thomas og Sushmit Ghosh for Balck Tickets film i India premierte med filmen på Sundance. Nå får de Europeisk premiere på CPH:DOX I programmet F:act Award som er dedikert til filmer i skille mellom dokumentarfilm og journalistiske filmer.

Filmen er støttet i Norge av Sørfond, og skal vises på NRK.


Online premiere 22. april kl. 18. Stream fra 22. april - 5.mai

PRESIDENT produsert av Final Cut for Real og Louverture film med regissør Camilla Nielsson med co-produksjon av Sant & Usant. Filmen konkurrerer om Dox:Award, som endel av 15 filmer i festivalens internasjonale konkurranseprogram.

Filmen er støttet i Norge av NFI, Fritt ord og NRK.

Online premiere 25.april kl 16.00. Stream 25. april - 5. mai

NB: Det digitale filmprogrammet er kun tilgjengelig i Danmark.