Karoline Rypdal Ramberg

Impact produsent

Det fineste med dokumentarfilm er når den løfter frem stemmene til alle de som trenger å bli hørt.

Karoline Rypdal Ramberg

Ønske om å jobbe med film tok meg fra Kirkenes til Oslo i 2007 for å gå Noroff Media Gymnas. Jeg trodde det var fiksjonsfilm jeg ville drive med helt til valgfaget dokumentarfilm vekket en uutforsket side i meg. Da jeg studerte på Norges Kreative høyskole fikk jeg videreutviklet den spirende interessen min for dokumentarfilm, og tok derfor en bachelor i dokumentarfilmregi ved den Norske TV- skolen i Lillehammer. De fleste studentfilmene mine har blitt vist på festivaler i Norge, og bachelorfilmen min "Opp ned" ble nominert til beste studentfilm på Amandus Internasjonale filmfestival.

Jeg ønsket å utdanne meg til å bli dokumentarfilmregissør fordi det ga meg muligheten til å uttrykke det umaskerte og sårbare aspektet som kan oppstå i dokumentarfilm. I løpet av studiene valgte jeg prosjekter som utfordret meg på et personlig plan. I en av filmene mine, «Jeg vil leve til jeg dør» hadde jeg en medvirkende rolle selv, dette perspektivet har i etterkant gitt meg større forståelse for hvordan det er å være foran kamera, samtidig som det har vist meg hvor viktig det er å bruke stemmen sin. Denne dokumentaren ble vist under Arendalsuka, etterfulgt av debatt med fagfolk, og deler av filmen ble kjøpt av NRK.

Jeg begynte i Sant & Usant i begynnelsen av 2019 som koordinator, hvor jeg hjalp til med alle pågående prosjekter, og under kino lanseringen av «Alt det jeg er» var jeg filmens presseansvarlig. Denne erfaringen har vært særs nyttig og ha med seg som impact produsent, og i utviklingen av plattformen Educational Storytelling.

Det å jobbe i Sant & Usant med Tone, Anita og Helen inspirerer meg. Det har gitt meg et nytt perspektiv på hvor stor innflytelse dokumentarfilm har til å skape endring.

Kontakt Karoline:

karoline@santogusant.no

+47 979 77 303