Helen Prestgard

Produsent

Kraften i dokumentarfilmer kan endre hvordan vi tenker og føler, det finnes ikke noe mer fantastisk enn å være en del av det.

Helen Prestgard
Produsent
Det vi er
Produsent
Brødrene i skogen
Assisterende produsent
Assisterende produsent
Assisterende produsent
Linjeprodusent
Produksjonskoordinator

Det første prosjektet jeg jobbet med som fikk meg til å elske dokumentarfilm var den tyske filmen om jazzmusikk i Europa – «Play your own thing». Det var fascinerende å oppleve når regissøren intervjuet artistene. Det oppstå et magisk øyeblikk når kameraet ble glemt og historiene kom. Det gjorde stort inntrykk på meg å få være en del av dette. Etter dette prosjektet jobbet jeg med mange ulike sjanger (kortfilm, spillefilm, dramaserie, utdanningsfilm), men dokumentarfilmen har alltid hatt en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg liker å bli berørt av fiksjon, men for meg har dokumentariske historier enda mer kraft til å endre hvordan vi tenker og føler. Jeg liker prosessen som utvikler seg over tid når man skaper dokumentarfilm med et lite, fleksibelt team.

Jeg har alltid levd på tvers av kulturelle grenser. Jeg er svensk, gift med en nordmann, og har vokst opp utenfor Stuttgart i Tyskland. Min utdanning i Europa (en Magister Atrium-grad fra den tyske Freie Universität i Berlin, en europeisk Master i audiovisuell ledelse fra Media Business School i Spania) og arbeidserfaring i Tyskland, Frankrike, Norge og Bangladesh har bidratt til et internasjonalt perspektiv. Denne bakgrunnen gjør kanskje at jeg synes det er spesielt gøy å arbeide med internasjonale prosjekt og med et team som har forskjellig bakgrunn. Jeg liker å se ting fra ulike perspektiv og å lære meg nytt hele tiden.

I slutten av 2019 begynte jeg som produsent og linjeprodusent i Sant & Usant. Etter å ha jobbet innen fiksjon i Norge siden 2009, var det som å komme hjem. Sant & Usant har produsert de dokumentarfilmene jeg har lyst til å se på selv og som jeg vil lage. Det er fascinerende å se den høye kvaliteten og ønsket om å skape noe som berører og endrer oss som mennesker. Jeg opplever at det blir tatt kloke, nytenkende valg der det er rom til å utvikle seg. Nå jobber jeg bl.a. med ferdigstillingen av to dokumentarfilmer: «Det vi er» og «Brødrene i skogen». Begge filmene er observerende og har et direkte og varmt blikk på mennesket. Den ene filmen handler om to-åringer som skal lære seg å dele, sette grenser og bli empatiske individer. Den andre filmen handler om å finne gleden i de små øyeblikkene når den du har levd med hele livet har gått bort. Jeg er veldig takknemlig å få jobbe med Anita, Tone og Karoline i Sant & Usant.

Kontakt helen:

helen@santogusant.no

+47 469 05 002