MAIKO - Dancing Child

En Sant & Usant produksjon

«MAIKO - Dancing Child» er en film om en kvinne som gjennom beintøff trening og hard disiplin har nådd toppen av sin karriere som prima ballerina i den Norske Nasjonalballetten. Hun var bare en jente da hun forlot familien og hjembyen Osaka i Japan for å komme til Europa for å bli en profesjonell danser. Med moren som drivkraften bak hennes karriere, solgte familien huset og bilen for å ha råd til å sende Maiko til de mest prestisjefylte danse skolene i Europa.

Produsenter
Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen
Regissør
Åse Svenheim Drivenes
Klipper
Stefan Sundlöf
Fotograf
Håvard Fossum
Musikk
The Norwegian National opera Orchestra
Co-produksjon
NRK

Maikos skjebne ble avgjort før hun ble født. Hennes navn Maiko betyr dansende barn.

Når vi møter Maiko hun er 31 og har posisjonert seg som en av de ledende prima ballerinaer i den Norske Nasjonalballett. Hun føler fortsatt at hun har mye å bevise og det er roller hun enda ikke har danset. Hun ønsker å vokse som kunstner og danser.

Etterhvert som tiden går får Maiko en ny sjef. Den nye ballettdirektøren ønsker å bygge selskapet og for å gjøre det hun trenger for å få flere og større solo-dansere til kompaniet. Filmen fanger Maiko på et brytningspunkt i livet hvor hun kjemper for å holde seg på toppen og følge egne personlige drømmer.

Gjennom enestående danseforestillinger fanger filmen kontrasten mellom den magiske skjønnheten i dansen og smerten til utøveren. Filmen inviterer publikum inn i et profesjonellt danseuniverset gjennom en engasjerende personlig historie og magisk dans og musikk.

Dette er historien om den fremragende danser Maiko Nishino som ikke inngår noe kompromiss med sin karriere.

Se trailer her: