Jeg er Kuba

En Sant & Usant produksjon

«Jeg er Kuba » er en oppvekstfilm om Kuba (12) som får i ansvar å passe på lillebroren når mamma og pappa er borte. Når oppgaven blir for krevende og savnet etter foreldrene for stort søker Kuba seg bort fra lillebroren. Han ønsker ikke lenger å bære det store ansvaret alene.

Produsenter
Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord
Regissør
Åse Svenheim Drivenes
Co-produsenter
Edward Porembny/AMP Polska & Heino Deckert/Ma.ja.de
Fotografer
Michał Jarosiński & Jacek Gruszka
Klipper
Robert Stengård
Lyddesign
Lydhodene v/Håkon Lammetun og Petter Fagelund

Dokumentaren I am Kuba er en moderne familiefortelling uten mor og far.

Aftenposten

I 2010 går Familie-bedriften går konkurs og Kuba og Mikołaj skal bli igjen i Polen til foreldrene har funnet en løsning på hvor guttene skal bo. Kuba går løs på oppgaven med stort alvor. Han lager mat, henter broren på skolen og sørger for at de legger seg i rimelig tid. Måneder blir til år uten at det skjer noe og snart blir Kuba tenåring og vil heller henge med kompisene enn å ta vare på en trassig lillebror. Løftene om at familien snart skal samles stoler han ikke lenger på. Guttenes foreldre blir tvunget til å ta store og viktige beslutninger.

Kuba sin historie er også en historie om det moderne Europa. Det er anslått at over 100.000 barn i Polen blir forlatt av sine foreldre, som tvinges til å reise til utlandet for å jobbe. 'Jeg er Kuba' er en nær fortelling om barna som betaler prisen for fri flyt av arbeidskraft.

Se trailer her: