Store små mennesker

En Sant & Usant produksjon

Filmen handler om de tilsynelatende små, men uhyre viktige stegene barn tar i barnehagen for å bli store, empatiske mennesker.

Produsent
Helen Prestgard, Sant & Usant
Regissør og manusforfatter
Gunhild Westhagen Magnor
Opptaksregi, foto
Gunhild Asting
Co-produsent
Antonio Russo Merenda, Ginestra Film
Klipper
Stefan Sundlöf
Opptakslyd
Krister Johnson

Filmen sier noe grunnleggende om at situasjonene som utspiller seg i sandkassen kan være svært like situasjoner senere i livet. Da gjelder det å ha verktøykassen i orden... Det er helt unikt og fryktelig rørende.

Johanne Svendsen Rognlien, Oslo Pix

Ønsker du å bruke filmen på din arbeidsplass? Vi hjelper dere i gang

Flere barnehager, skoler og PPT har brukt filmen som utgangspunkt for refleksjon og diskusjon. Vi hjelper til med å tilrettelegge for kinovisninger, digitale visninger og for faglig digitalt innhold tilpasset din arbeidsplass.

STORE SMÅ MENNESKER handler om de tilsynelatende små, men viktige stegene barn tar i barnehagen for å bli store, empatiske mennesker. Den gir et innblikk i alt det barn må lære seg og håndtere i hverdagen. Ikke minst kommer det tydelig frem hvor viktig vennskap er, også for de yngste iblant oss. Det er et unikt portrett av små barn som blir fulgt observerende over lengre tid. I filmen får vi se hvordan vennskapet mellom Balder og Haakon blir satt på prøve i overgangen fra småbarns- til storbarnsavdeling. Under veiledning fra de ansatte i barnehagen, lærer barna å ta vare på hverandre og de yngre barna.

Se filmens trailer