Brødrene i skogen

En Sant & Usant produksjon

«Brødrene i skogen» forteller historien om et levesett som nesten er borte, om sorgen ved å bli værende og om å finne livsgleden igjen.

Regissør, foto og manusforfatter
Øyvind Elvsborg
Produsent
Helen Prestgard & Tone Grøttjord-Glenne
Eksekutiv produsent
Anita Rehoff Larsen
Klipper
Robert Stengård & Åsa Mossberg
Komponist
Sebastian Öberg
Lyddesigner
Therese Næss Diesen

«Brødrene i skogen» er et portrett av pensjonisten Olaf. Han har akkurat mistet tvillingen sin som han har delt hele livet sitt med. Vi følger Olaf når han prøver å få gnisten tilbake og å finne ny mening i livet. Det er tungt, men det hjelper at Olaf tar livet med humor og nysgjerrighet. Filmen forteller også historien om tvillingenes levesett som nesten er borte, men som likevel er en viktig del av kulturarven vår. Brødrene har hele livet bodd på en gård ved Tyrifjorden og jobber i skogen. De lever i pakt med naturen og prøver å finne smarte løsninger der de kan gjenbruke sine ting. Filmen er en hyllest til det enkle, nøysomme livet og den glemte kunnskapen.

I en tid der ytterfløyene roper øredøvende høyt minner dette verket oss også om den urovekkende stillheten i orkanens øye. Arbeidet frem over lang tid, med gjensidig tillit og kunstnerisk integritet overfor filmmediet, oppnår kunstneren å skape et rom for klarsyn som bare en kunstner kan.

Maria Veie Sandvik

Brødrene i skogen ble stilt ut under Statens kunstutstilling, Høstutstillingen 2022 og mottok da den prestisjetunge utmerkelsen Kistefos-prisen. Prisen har som mål å finne ikke bare det beste kunstverket, men det verk som juryen anser som den viktigste stemme i årets utstilling.

Filmen blir lansert på NRK i begynnelsen av 2023.

Se filmens trailer