Anita Rehoff Larsen

Partner, CEO, produsent

Det å se hvordan en dokumentarfilm kan påvirke og endre publikum er noe av det som er mest tilfredsstillende ved jobben som produsent.

Anita Rehoff Larsen
Produsent
Sisters on Track
Produsent
Gunda
Produsent
Alt det jeg er
Produsent
Dans for livet
Produsent
Varicella
Produsent
Jeg er Kuba
Produsent
Maiko’s dans
Produsent
Mellom murene
Produsent
Til ungdommen
Co-produsent
President
Co-produsent
Jozi gold

Interessen min for dokumentarfilm startet det året jeg gikk på Danvik Folkehøyskole, deretter studerte jeg 3 år i England, men utviklingen for den mer kreative retningen av dokumentarfilmen startet etter jeg kom hjem og begynte å jobbe med andre norske regissører og utforske egne prosjekter. Etter flere filmer som regissør både på egenhånd i andre selskap og i Sant & Usant ble jeg spurt om å vikariere som produsent for Tone. En oppgave jeg tok med fullt alvor. Selskapet var på vei inn i en overgang mellom norske og internasjonale filmer, og en helt ny verden åpnet seg. Med min første internasjonale film i bagasjen ‘Mellom murene’ av Tone Andresen ble min produsent utdannelse til på reiser til mange internasjonale pitcheforum og workshops og videreutvikling på EURODOC. På disse reisene opplevde jeg utrolig inspirasjon og støtte blant andre filmskapere, produsenter og finansiører. Det var en verden jeg ønsket meg mer av. Filmen fikk sin verdenspremiere på IDFA sammen med Til ungdommen i 2012. Fra Vestbredden inviterte vi guttene fra filmen. De hadde aldri vært utenfor Palestina, eller flydd før. Det ble et sterkt møte mellom de medvirkende og publikum og filmen reiste rundt hele verden. Jeg fant en utrolig glede i å løfte frem andre filmskapere, bidra til at regissørene fikk fortelle sine historier og utvikle deres form og stil, samtidig jobbe for at filmen skal få møte sitt publikum. Det ble starten på mange gode samarbeid både med nye regissører, produsenter, co-produksjonselskap, finansiører, festivaler og distributører verden over. Et arbeid jeg setter utrolig pris på.

I 2012 ble jeg med-eier i Sant & Usant. Til tider har vært utfordrende å sjonglere rollen som både med-eier, daglig leder og produsent-rollen. Etter hvert har Tone og jeg klart å jobbe med de større helhetlige planene for selskapet, som har vært viktige rettnings-snor i selskapet. Rundt dette arbeidet har vi også fått det viktige fundamentet på plass for et stabilt og bærekraftig selskap som igjen er avgjørende for å lage gode filmer. Vi har jobbet strukturert med selskapets visjon og langsiktige planer og på den måten legge til rette for at vi og våre medarbeidere kan jobbe langsiktig med utvikling, produksjon og distribusjon og hele tiden videreutvikle oss og fornye oss.

Vi har kommet til et sted nå der vi ser stor effekt av det å sette seg store mål over tid. Jeg opplever en utrolig stor glede både som produsent og daglig leder, når filmene vi er involvert i når sitt fulle potensial og der vi hele tiden klarer å finne nye målgrupper som igjen ser, opplever og samtaler om filmene våre. Å se hvordan hver eneste film kan påvirke et annet menneske på deres egen måte er til stor inspirasjon. Det gir meg troen på at vi i Sant & Usant skal fortsette å lage filmer som er relevante for et stort publikum også i fremtiden.

Kontakt Anita:

anita@santogusant.no

+47 950 33 305